Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Wedstrijdlicentie

Als jeugdtrainers willen we u hierbij vertellen over de mogelijkheden die de survivalbond biedt om voor de kinderen een startlicentie voor het jeugdsurvivalcircuit aan te vragen.

 Wat houdt dit nu in?

Bij de diverse wedstrijden die er in het land georganiseerd worden is het mogelijk om mee te doen aan een circuit van wedstrijden.

Een groot voordeel van een jeugdlicentie is dat er een startgarantie is, mits de kinderen op tijd hebben ingeschreven voor een wedstrijd. Ook zijn de wachttijden bij de hindernissen in deze categorieën vaak veel minder lang en de starttijden vaak aan het begin van een wedstrijddag. 

 De resultaten van de wedstrijden worden door de survivalbond bij elkaar opgeteld. Zo wordt aan het eind van een survivalseizoen bepaald welke kinderen er over een aantal wedstrijden de beste prestaties hebben behaald. Dit is niet het belangrijkste en je hoeft met een licentie ook niet aan alle wedstrijden mee te doen.

Het is echter wel leuk om de prestaties met andere leeftijdsgenoten te kunnen vergelijken.

 Om in het eindklassement van het jeugdsurvivalcircuit mee te doen moet je tenminste de helft van de aangeboden wedstrijden plus 1 wedstrijd mee hebben gedaan.

De circuitwedstrijden zijn er voor de jeugd van 8 t/m 17 jaar. Er wordt gestreden in 4 categorieën: 8-9 jaar (geen klassement), 10-11 jaar, 12-14 jaar en 15-17 jaar. De peildatum voor de leeftijd is 1 september.

Er zijn aparte klassementen voor jongens en meisjes. De organisaties zullen bij het ontwerpen van het parcours en de moeilijkheidsgraad van de hindernissen steeds rekening houden met de leeftijd van de deelnemers.

De finishtijd van de winnaar in de klasse 15-17 bedraagt ongeveer 55 minuten. Voor de andere categorieën bedraagt deze tijd ongeveer 40 minuten of minder.

 U kunt een JSR-licentie voor het volgende seizoen  via de website van de survivalrunbond Nederland aanvragen tot 1 augustus. Daarna is de inschrijving gesloten en kan er alleen recreatief deel genomen worden aan de diverse landelijke survivalruns.De kosten voor een licentie zijn 10 euro voor één heel wedstrijdseizoen.

Klik hier voor de website van de survivalrunbond.

Let op: De sluitingsdatum voor wedstrijdlicenties is 1 augustus !