Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Info lid worden

Informatie over lidmaatschap

Beginnen
Wij hebben twee instap momenten voor nieuwe leden ingesteld, buiten deze periodes kan je niet instappen! (LET OP!!! eerstvolgende introductie start op maandag 8 april 2024)
 • de eerste maandag van september.
 • de eerste maandag van april.
 • voor de jeugd: om lid te kunnen worden moet je minimaal 8 jaar zijn en een zwemdiploma hebben. 
 • aanmelden voor de introductie kan een week van te voren via het contactformulier of via infobikkels@gmail.com
 • Vanaf 2020 werken we voor de introductietrainingen met het Aspirant Lidmaatschap van de SBN. Je bent dan gedurende een maand (trainend) lid van de SBN en zodoende verzekerd tegen ongevallen tijdens de introductietrainingen. Kosten voor dit Aspirant Lidmaatschap zijn € 5,- en dien je via de site van de SBN te voldoen.
 • Om deel te kunnen nemen aan de trainingen vragen we je ook om je aan te melden via de applicatie SuperSaas. Zo weten wij precies wie we op de verschillende avonden kunnen verwachten en kunnen daar het aantal benodigde trainers op aanpassen. De link krijg je in de bevestigingsmail.
 • Na de introductietrainingen kun je besluiten om lid te worden. Dan dien je ook een volwaardig lidmaatschap aan te vragen bij de SBN.
 • We vragen jullie om eerst contact op te nemen met Stichting Survival Kootstertille alvorens het Aspirant Lidmaatschap aan te vragen. Je krijgt dan van ons de benodigde info en ook de link waar je dit tijdelijk lidmaatschap aan moet vragen.
 
Introductie
Het lidmaatschap is niet vrijblijvend, daar zullen we tijdens de introductie ruim aandacht aan besteden.
 • De introductie start de eerste week van september of april. Je kunt trainen op maandag (jeugd en volwassenen) of donderdag (alleen volwassenen)
 • Het is noodzakelijk in de eerste week op de maandag óf donderdag aanwezig te zijn. Tijdens deze avonden worden o.a. de huisregels uitgelegd.
 • Je gaat een Aspirant Lidmaatschap aan bij de SBN (zie hierboven). Dat betekent dat je een maand lang kan komen trainen. Voordat je definitief lid kunt worden dien je in die maand minimaal 3 trainingen gevolgd te hebben, waaronder dus 1x in de eerste week.
 • Voor de jeugd geldt dat ze minimaal 2 trainingen gevolgd moeten hebben. Ook de jeugd dient de eerste maandag aanwezig te zijn.
 • ieder lid conformeert zich aan het huishoudelijk reglement
Vrij trainen
Als lid van De Bikkels mag je vrij trainen in het weekend (nooit alleen, altijd met meerdere leden). Dit gaat pas in nadat je een halfjaar, trainend, lid bent geweest. We willen hiermee de veiligheid vergroten.
Voorwaarde is dat men zich aanmeldt via SuperSaas!!
 
Contributie
 • Het lidmaatschap van de trainingsgroep "De Bikkels" van de “Stichting Survival Kootstertille” kost  € 55,00 (miv seizoen 2022/2023) per jaar voor senior leden en € 30,00 voor junior leden.
 • Word je lid  in september, dan betaal je het volle bedrag tot 1 oktober van het volgende jaar, word je lid in april dan betaal je de helft tot oktober van hetzelfde jaar.
 • Elk 3e, 6, 9e gezinslid wonende op hetzelfde adres is gratis! (aanmelden bij de club en de Survivalrunbond is wel verplicht)
 • Het lidmaatschap loopt jaarlijks t/m 1 oktober. Dit wordt daarna ieder jaar automatisch een jaar verlengd, tenzij je uiterlijk 4 weken voor 1 oktober schriftelijk opzegt via infobikkels@gmail.com

Aanmelden voor introductie

Meld je aan voor een introductie bij de trainingsgroep, gebruik daarvoor het contactformulier.  

Let op: we hebben een automatisch antwoord ingesteld. Mocht je die niet krijgen dan moet je ervanuitgaan dat je bericht niet is overgekomen. Stuur dan een mailtje aan: infobikkels@gmail.com

Kleding

De kleding moet vooral lekker zitten en niet te wijd zijn. Kleding beschermt je tegen kou en schaafplekken van touwen, netten of bijvoorbeeld braamstruiken. Daarom loop je altijd in een lange tight en zorg je ervoor dat ook je enkels bedekt zijn. Je bovenkleding pas je aan aan de temperatuur. Bijvoorbeeld een t-shirt met daaronder eventueel een thermoshirt met lange mouwen.

Hardloopschoenen met extra profiel zoals trailschoenen zijn geschikt voor survivalrun. Het materiaal moet extra sterk zijn omdat je schoenen nogal wat te verduren krijgen met al die touwen en netten. Laat je vooral adviseren bij een sportwinkel of bij je vereniging.

Als je het erg koud hebt draag dan een muts, kol en handschoenen die je makkelijk van je handen kunt schuiven. Klimmen met handschoenen is niet aan te raden. Je ziet veel survivalrunners dit praktisch oplossen met afgeknipte sokken als handschoenen. Niet mooi, wel handig!

Ook inschrijven bij de Survivalbond Nederland (SBN)

Als clublid is het verplicht dat je ook lid bent van de Survivalbond Nederland (SBN).
Dit vinden wij belangrijk omdat mensen die lid zijn van de bond verzekerd zijn tegen ongevallen tijdens onze trainingen en tijdens wedstrijden.

De bond keurt jaarlijks het trainingsterrein en keurt het parcours van de run. Daarnaast verzorgt de bond opleidingen voor de trainers.


Lidmaatschap bij de bond kost slechts € 20,00 per jaar en het geeft je de mogelijk om een wedstrijdlicentie aan te vragen. Je ontvangt ook nog eens 3 keer per jaar het bondsblad "Survivalrun" (digitaal of op papier).
Lid worden van de Survivalrunbond

Inschrijfformulier, in te vullen ná de introductie. Vervangt niet de papieren versie.

Alle middels deze inschrijving vastgelegde digitale persoonsgegevens worden conform de AVG (Algemene verordering gegevensbescherming) opgeslagen en enkel gebruikt voor de inschrijving van jou als lid, contributie-inning van jouw lidmaatschap en eventuele geanonimiseerde statistieken. De gegevens zullen niet voor andere doeleinden worden gebruikt of aan derden worden verstrekt. Meer informatie hierover vindt u bij Privacy