Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Informatie survivalrun

 

De Stertil Survivalrun op 12 maart 2023

Wat is een survivalrun?

Een strijd tegen de elementen (water, kou, wind etc) in een natuurlijk terrein, waarin hardlopend een parcours wordt afgelegd met natuurlijke en opgebouwde hindernissen, waarbij onder andere kracht, uithoudingsvermogen, techniek, souplesse en doorzettingsvermogen van groot belang zijn. Klik voor een mooi stukje over de geschiedenis van de survivalrun, op de volgende link: www.survivalrunbond.nl

Onder toezicht van de Survivalrunbond Nederland organiseert de Stichting Survival Kootstertille jaarlijks op de tweede zondag in maart een survivalrun.

Deze run is toegankelijk voor wedstrijdlopers in verschillende categorieën en voor recreanten. De wedstrijdlopers hebben een licentie van de bond.

We zijn zeer verheugd dat we in het kader van de 20ste editie het Open Nederlands Kampioenschap MSR mogen organiseren. Naast dit ONK hebben we ook een nieuwe categorie, te weten Basis Survival Run (BSR). Dit is een wedstrijdcategorie om de overgang van recreanten naar wedstrijd makkelijker te maken of voor licentiehouders die de wedstrijden nog net even te zwaar vinden of terug komen na een lange afwezigheid. Voor deze categorie heb je wel minimaal 2 licentiepunten nodig.

Lees hier meer over de BSR.

Dit jaar hebben we ook weer een teamrun, voor 4 personen over 8 kilometer. Hiervoor moet je lid zijn van de Survivalrunbond. De route is hetzelfde als de 8 km zwaar, met dit verschil dat bij bepaalde hindernissen hulp mogelijk/nodig is.

Ook voor de jeugd is er onderscheid tussen wedstrijdlopers met licentie en recreanten.

Na het succes van vorig jaar is er dit jaar wederom een eigen recreanten-categorie voor jeugdleden van Stichting Survival Kootstertille vanaf 8 t/m 14 jaar. Zij lopen dezelfde route als de 5 km Funrun.

Voor meer info over de verschillende categorieën en inschrijving klik hier.

 

Onze eerstvolgende Stertil Survivalrun is op 12 maart 2023!

De aanmeld- en startlocatie is in de tent op het start-/finishterrein nabij Goudtsjeblomstrjitte 34a 9288 AM Kootstertille, dit is centraal gelegen in het dorp.

Wilt u meer weten over ons of onze organisatie, neem dan contact met ons op via het contactformulier!

Organisatie

Klik HIER voor de organisatiestructuur van de Stertil Survivalrun Kootstertille 2023

 

inschrijven

Reglementen

De reglementen voor het organiseren van een survivalrun staan op de site van de Survivalrunbond Nederland. Klik HIER om ze in te zien.