Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Stichting Survival Kootstertille verrast bewoners De Koaster

 
30 april 2021, Kootstertille
 
Op de vroege ochtend leek het voor de bewoners van De Koaster in Kootstertille een ochtend als alle anderen. Buiten bewolking met soms een spat regen. Binnen onderlinge gezelligheid en veel rust.
 
Sinds de corona-maatregelen van kracht zijn, is er ook voor de bewoners niet veel te beleven. Bezoek is niet tot nauwelijks mogelijk, en er wordt weinig georganiseerd om er op uit te gaan. Wegens het annuleren van de Stertil Survivalrun hebben de bewoners het uitzicht op de spectaculaire vijverhindernis dit jaar ook moeten missen. Het gevolg is veel rust en stilte in en om het pand. Om de bewoners een vrolijk hart onder de riem te steken kwam Stichting Survival Kootstertille op bezoek met muziek en lekkers.
 
Elk jaar doneert de Stichting Survival Kootstertille een bedrag aan een goed doel. Dit jaar ging deze donatie in de vorm van draaiorgelmuziek en gebak naar de bewoners van De Koaster in Kootstertille.
 
Rond 10:00 was het voor even gedaan met de rust. Tolsma Draaiorgelverhuur uit Leeuwarden kwam voor rijden met een draaiorgel vol Hollandse muziek. Bakkerij Gouma uit Buitenpost verzorgde heerlijk gebak bij de koffie. De sfeer zat er goed in. We zagen veel glimlachen, handen in de lucht en hier en daar een voetje van de vloer. Tussen de bewolking door leek er zo toch een zonnetje in huis.
 
Volgend jaar hopen we dat de bewoners weer blij kunnen maken met onze sportieve activiteiten. Voor nu: hou vol bikkels!