Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

Bestuur SSK trots op Bikkels die Elfstedentocht volbrachten

 

Donderdag 11 februari stuurde Piet Mulder een app-je rond in een app-groep van Survival Kootstertille of er wellicht iemand met hem de Elfstedentocht zou willen rijden. Na lang aandringen vond hij in Gerben Douma een medestrijder. Zaterdagochtend 13 februari om 05.00 uur stapten deze beide Bikkels in Leeuwarden op het ijs. Na een barre tocht met onderweg klunen, af en toe slecht ijs en ook nog materiaalpech bereikten ze even voor twaalf uur 's nachts de finish op de Bonkefeart. Daar stonden vrienden en familie te wachten. De prachtige verhalen zullen voor altijd herinneren aan deze bijzondere en avontuurlijke tocht.
Piet was reeds in het bezit van een Elfstedenkruisje, gekregen van zijn vader Theo omdat hij al eens eerder op eigen houtje de tocht had volbracht. Theo had nog een kruisje liggen en heeft deze aan Gerben geschonken. Een prachtige geste.
 
Het bestuur van Stichting Survival Kootstertille is uiteraard trots op de prestatie van beide heren. Als blijk van waardering kregen ze uit handen van voorzitter Theo Posthumus een prachtig aandenken, gemaakt door Aly Smedes (www.makkefoardy.nl)

Klik hier voor het stukje op de site van Omrop Fryslan (Friestalig) en hier voor de Nederlandse versie.

hieronder het bijbehorende filmpje:

Ook diverse andere media hebben aandacht aan hun huzarenstukje besteed, hieronder vind je een overzicht:

Artikel op site De Feanster (over de tocht)

Artikel op site De Feanster (over de boete)

Artikel op site RTV NOF

Artikel op site van Leeuwarder Courant

Artikel Hart van Nederland

hieronder nog een aantal eigen filmpjes: