Arrow icon-search home mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin2 WhatsApp

20 jaar Stichting Survival Kootstertille!!

 

Wat ooit onder het genot van een glas gerstenat is bedacht, is heden ten dage iets waar wij een groot gedeelte van het jaar mee bezig zijn. Theo en Harrie Posthumus en Janco van Dijk togen eind jaren ‘90/begin jaren ’00 naar verschillende runs om de strijd met de elementen aan te gaan. 

In die periode gingen Harrie en Theo met een groep jeugd trainen in het park aan de Alde Dyk te Kootstertille. De groep werd alsmaar groter en de roep om een wedstrijd steeds harder. De eerste run waar men aan mee zou doen was de run te Wesepe in 2001. Echter ivm MKZ werd deze afgelast. In deze tijd is het geweest dat de ideeën vaste vorm begonnen te krijgen.

Ivm de verhuizing van Janco zijn de uiteindelijke oprichters van de Stichting Survival Kootstertille allemaal Posthumussen. Harrie en Theo werden daarbij gesteund door broer Gerrit en de vrouw van Harrie, Marja Posthumus.  Omdat er bij de organisatie van een survivalrun heel wat kwam kijken, kwamen Klaas Blom, Jan Kooistra en Janco van Dijk het bestuur versterken. Op 3 maart 2002 werd de eerste editie van de Wadro Survivalrun onder goede omstandigheden gehouden. Aan alle kritieken te horen, een groot succes!

Bovenstaande is vrij naar het voorwoord uit het programmaboekje van de Wadro Survivalrun van 2003.

Op 23 januari was het op de kop af 20 jaar geleden dat de Stichting Survival Kootstertille opgericht is.  Wat hadden we graag op 13 maart dit jubileum luister bij willen zetten met een spetterende 20ste editie van wat nu de Stertil Survivalrun is gaan heten.

Niet getreurd, wat in het vat zit verzuurt niet en vol goede moed gaan we proberen om dit volgend jaar goed te maken.